Ohjattujen tuntien esittelyt

Valitse itsellesi sopivin tunti valikoimastamme

Circuit

Teho: Keskiraskas

Circuit- eli kiertoharjoittelu muodostuu erilaisista liikkeistä, jotka käydään läpi joko tauotta tai lyhyellä palautuksella. Tunti alkaa lämmittelykierroksella, jonka jälkeen siirrytään varsinaisiin työkierroksiin. Circuit on koko kehoa kuormittava harjoitus. Välineistöä sekä omaa kehon painoa. Tunti soveltuu kaikenkuntoisille liikkujille.

Crosstraining

Teho: Keskiraskas

Crosstraining on koko kehoa kuormittava treeni, jossa saat haastaa itseäsi monipuolisilla ja vaihtuvilla liikkeillä. Osa liikkeistä tehdään välineillä, osassa käytetään oman kropan tuomaa vastusta. Yksikään treeni ei ole samanlainen!

Kahvakuula

Teho: Keskiraskas / raskas

Kahvakuulailu on toiminnallista ja vauhdikasta harjoittelua ja se sopii kaikille ikään ja treenitaustaan katsomatta. Tunti kehittää lihaskuntoa, kestävyyttä, nopeutta sekä tasapainoa ja kehonhallintaa. Pääpaino kahvakuulaharjoittelussa kohdistuu keskivartalon seudulle, mikä auttaa kuntoilijaa tekemään tehokkaammin myös muita lihaskuntoliikkeitä. Lisäksi tunnin lopussa tehdään tehokas vatsalihasharjoitus.

Kuntonyrkkeily

Teho: Keskiraskas / raskas

Kuntonyrkkeily on eri nyrkkeilymuotoihin pohjautuva tunti, joka pitää sisällään myös voima-, ketteryys- ja sykeosioita. Tunnin sisältö vaihtelee kerroittain ja myös sen suhteen tehdäänkö liikkeitä omalla paikalla vai suoritetaanko se kiertoharjoitteluna. Aikaisempaa kokemusta kamppailulajeista ei tarvita. Tarkoitus on pitää hauskaa ja tehdä samalla hyvä treeni. Tunti sopii kaikenkuntoisille treenaajille, sillä pystyt itse vaikuttamaan mahdollisiin painoihin ja tekemään liikkeitä tarvittaessa myös rauhallisemmalla tahdilla.

Les Mills® Bodypump

Teho: Keskiraskas

Les Mills® Bodypump on lihaskuntotunti, jossa käytetään tankoon laitettavia levypainoja. Koko kroppa käydään läpi aloittaen isommista lihasryhmistä (jalat, rinta, selkä). Tunnilla treenataan erityisesti lihaskestävyyttä ja yhtä lihasryhmää harjoitetaan yhden biisin ajan (4-6 min). Pumppi on tehokas vaihtoehto kuntosaliharjoittelulle erityisesti silloin, kun tähtäimessä on ennemmin kiinteät kuin suuret lihakset.

Ohjattu salitunti

Teho: Keskiraskas

Ohjattu salitunti on kuntosalilla tapahtuva ohjattu lihaskuntoharjoittelutunti, joka kehittää voimaa ja kestävyyskuntoa. Harjoittelu tapahtuu vaihtelevasti kuntosalilaitteilla, vapailla painoilla, kuntosalin pienvälineillä sekä oman kehon painolla. Ohjaaja opastaa turvallisen ja tehokkaan kuntosaliharjoittelun saloihin, joten et tarvitse välttämättä ollenkaan aiempaa kuntosalikokemusta. Ohjatulle salitunnille voivat osallistua sekä aloittelijat että kovakuntoiset, sillä harjoittelun tehon voi itse säätää omalle kunnolle sopivaksi. Harjoittelu tapahtuu joko kierto- tai paikkaharjoitteluna osallistujamäärän mukaan.

Eri viikonpäivien tunneilla on eri ohjelmat.

Huom! Ohjatut salitunnit pidetään Asemakadun toimipisteellä!

Tabata

Teho: Keskiraskas / raskas

Sykettä nostattava intervallitunti, joka koostuu neljästä tabata-osiosta. Kunkin tabata-osion aikana työskennellään 10 x 20 sekunnin ajan. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja vaihtoehtoja löytyy aina, joten tunti sopii kaikille. Tunti sisältää lämmitttelyn ja palauttelun.

Tän tahtiin

Teho: Keskiraskas / raskas

Tän tahtiin on koko kroppaa rasittava lihaskuntotreeni. Tunti pitää sisällään sekä yhdessä samaan tahtiin, aikaa vastaan että tietyin toistomäärin tehtäviä liikkeitä. Tunti sopii sekä ajattelijoille että konkareille. Saat mahdollisuuden keskittyä tekniikoihin ja oman lihaskunnon parantamiseen vähitellen tai vastaavasti haastaa itseäsi isoilla painoilla heti alusta asti. Sinä päätät!

Vatsapeppu kiinteytys

Teho: Keskiraskas

Monipuolinen harjoitus, jossa harjoitellaan vatsa, peppu ja reidet timmiin kuntoon. Jokaiselle liikkujalle hyödylliset lihaskuntoliikkeet muokkaavat ryhtiä sekä parantavat keskivartalon ja jalkojen lihaskestävyyttä. Tehokas tunti alkaa lämmittelyllä ja päättyy venytyksiin.

Full Body Workout

Teho: Keskiraskas

Full body workout on lihaskuntotunti, missä koko kroppa pääsee töihin myös sykkeen noston myötä. Tunnilla tehdään aikaa vastaan ja käytetään monipuolisesti Kuntopisteen kattavaa välineistöä. Tunti on paikka tai kiertoharjoittelua riippuen ohjelmasta.

Kehonhuolto

Teho: Kevyt

Kehonhuolto sopii kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Tunnin tavoitteena on parantaa kehon liikkuvuutta ja lihasten elastisuutta, kehonhallintaa ja tasapainoa unohtamatta. Tunnilla läpikäytävät harjoitukset tehdään oman kehon painolla ja lihashuoltoharjoituksissa käytetään jonkin verran myös foam rolleria eli putkirullaa. Voit halutessasi ottaa tunnille mukaan myös oman putkirullan (rullan mitalla ei väliä).

Kymppi

Teho: Raskas

Kymppi on tehokas lihaskuntotunti, jossa koko kroppa saa takuuvarmasti liikettä. Tunti toteutetaan kiertoharjoitteluna ja siinä hyödynnetään monipuolisesti salista löytyvää kalustoa. Luvassa on kymmenen viikottain vaihtuvaa liikettä kymmenen minuutin erissä.

Lihaskunto/Heidi

Teho: Keskiraskas

Lihaskuntotunnilla käydään läpi kaikki kehon päälihasryhmät. Käytämme välineinä vaihdellen levytankoja, käsipainoja, kahvakuulia, kuminauhoja, steppilautoja ja omaa kehonpainoa.Tällä tunnilla saat päättää itse suoritustahtisi, sillä teemme toistoja aikaa vastaan.

Pilates

Teho: Kevyt

Pilates-harjoitusmenetelmä on harjoitusta sisältä ulospäin ja se alkaa kehon keskustan aktivoimisesta. Harjoituksilla aktivoidaan keskikehon syviä lihaksia ja keskitytään lihastasapainoon ja ryhtiin. Liikesarjoissa useita lihasryhmiä käytetään yhtä aikaa ja keho työskentelee yhtenäisenä kokonaisuutena voiman, liikkuvuuden ja tasapainon suhteen. Tavoitteena on keskittyä harjoitteluun kokonaisuutena siten, että voimakkaita lihaksia ei käytetä heikompien kompensoimiseen. Pilates-harjoittelun tavoitteena on vakaa keskivartalo, vartalon lihasvoima ja kestävyys, ryhti, tasapaino, liikkuvuus sekä henkinen tasapaino.

Total Pump

Teho: Keskiraskas

Kokonaisvaltainen lihaskuntotunti. Lämmittelyn jälkeen käydään läpi lihakset isoista pieniin: (reidet, pakarat, rinta, selkä, olkapäät/hartia, ojentajat, hauis, pohkeet, kyljet ja vatsa) Välineinä käytetään oman painon lisäksi käsipainoja, tankoa+ irtopainoja ja lautaa. Lopuksi lyhyt venyttely.

Spinning

Teho: Keskiraskas

Spinning eli sisäpyöräily on helppo, mutta samalla tehokas ryhmäliikuntatunti. Mielikuvitusmaisemat vaihtuvat musiikin tahdissa välillä kevyempiä, välillä raskaampia vastuksia käyttäen. Spinning soveltuu kaiken ikäisille ja tasoisille treenaajille, koska jokainen pyöräilijä pystyy määrittämään vastuksen oman kunnon mukaan. Takuuvarma hiki ja hyvä fiilis tunnin jälkeen!

Huom! Spinning-tunneille on aina varattava paikka ennen tuntia! Varausohjeet.

Ylävartalo

Teho: Keskiraskas

Tämä tunti kehittää ylävartalon lihasten voimaa ja kestävyyttä. Tunnilla käytetään oman kehon painoa, käsipainoja sekä steppilautaa. Tunti koostuu helposta lämmittelyosuudesta, yksinkertaisista lihaskuntoliikkeistä ja lopuksi venytellään.

Kokeile yhdistää tämä tunti vatsapeppukiinteytyksen kanssa!

Functional Training

Teho: Keskiraskas

Functional training eli toiminnallinen harjoittelu on kokonaisvaltaisesti kehoa kuormittava treeni. Tunnilla kehität kehon hallintaa, kestävyysominaisuuksia, tasapainoa sekä lihasten voimaa. Hyödynnämme ryhmäliikuntatilan välineitä sekä myös omaa kehonpainoa. Koko keho treenataan läpi unohtamatta sykkeennostoja. Tunti on teholtaan keskiraskas, mutta pystyt helposti muokkaamaan sitä itsellesi sopivaksi. Tunnin sisältö vaihtelee viikoittain.

Kesäjumppa

Teho: Keskiraskas

Kesäjumppa on lihaskuntoon painottuva tunti. Tunti voi olla kiertoharjoittelu, kahvakuula tai jokin muu vastaava lihaskuntoa kehittävä tunti. Kesäjumpassa on vaihtuva ohjaaja. 

Les Mills® Bodycombat

Teho: Raskas

Les Mills® Bodycombat on itämaisiin taistelulajeihin ja nyrkkeilyyn perustuva aerobinen tunti. Tunti etenee intervallityyppisesti combat- (lyönti- ja potkuyhdistelmiä, hieman enemmän koreografiaa) ja power-biisien (”tykitystä”, paljon nyrkkeilyä ja juoksua) vaihdellessa. Lopussa lyhyt lihaskunto-osuus (3-5 min) ja venyttely (5 min).

Lihaskunto/Anu

Teho: Keskiraskas

Lihaskuntotunti keskittyy nimensä mukaisesti lihaskunnon kehittämiseen. Tunnilla käydään läpi kaikki kehon päälihasryhmät käyttäen apuna salista löytyviä välineitä. Tunnilla pysytään omalla paikalla, ja biisejä mennään sekä samaan tahtiin että aikaa vastaan.

Powerbody

Teho: Keskiraskas / raskas

Monipuolinen tunti, jolla harjoitetaan vartalon kaikkia lihasryhmiä eri välineillä kuten painoilla, kuminauhoilla ja oman kehon painoa hyödyntäen. Tunnilla on noin 10.min alkulämmittely, joka ei sisällä vaikeita askellussarjoja. Lämmittelyn jälkeen joka toinen kappale tehdään lihaskuntoliikkeitä ja joka toinen kappale nostetaan sykkeitä ja laitetaan hiki virtaamaan. Tunnin lopussa lyhyet palauttavat venyttelyt.

Total Workout

Teho: Keskiraskas / raskas

Total workout on koko kroppaa kuormittava treeni. Treeni on lihaskuntopainotteinen, mutta myös sykettä saadaan välillä ylös. Treeni suoritetaan kiertoharjoitteluna kolmessa eri pisteessä. Ohjaaja määrää ajan ja sinä määräät mahdolliset lisäpainot ja tahdin. Tunti sopii sekä aloittelijoille että konkareille.

Total Workout

Teho: Keskiraskas / raskas

Total workout on koko kroppaa kuormittava treeni. Treeni on lihaskuntopainotteinen, mutta myös sykettä saadaan välillä ylös. Treeni suoritetaan kiertoharjoitteluna kolmessa eri pisteessä. Ohjaaja määrää ajan ja sinä määräät mahdolliset lisäpainot ja tahdin. Tunti sopii sekä aloittelijoille että konkareille.

Ulkotreeni

Teho: Keskiraskas

Kuntopisteen ulkotreeni toteutetaan aina ulkoilmassa. Jos sää on huono ilmoitamme peruutuksesta ennen klo 14.00:sta facebook-sivuillamme samana päivänä.
Ulkotreeni sopii kaikentasoisille kuntoilijoille. Ulkotreenissä ohjaaja vaihtuu usein sekä mahdollisesti paikkakin voi vaihtua. Treenin sisällön sekä paikan sanelee lopullisesti aina kyseisen tunnin ohjaaja. Ohjaajamme antavat lisätietoa ohjaamastaan ulkotreenistä mielellään, joten kysy rohkeasti. Lapuan Kuntopisteen etusivuilta näet ulkotreenien ohjaajat, aikataulut sekä paikat tarkemmin.
 
Ulkoliikunnan harrastaminen on myös tärkeää!
Scroll to Top